OGM kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği iddialarını yanıtladı

Ülkemizde orman yangınları devam ediyor. Orman yangınlarının söndürülmesi için canhıraş bir çalışma sürdürülürken kiralama ücretinin ödenmediği iddiası ile helikopterlerin yangına müdahale etmediği gündeme geldi. Söz konusu iddiaya OGM'den yanıt geldi.

OGM helikopterlerin yangına müdahale etmediği iddialarını yanıtladı

Ülkemizin akciğerlerinde yangınlar devam ediyor. Orman yangınları ile mücadele devam ederken yangınların söndürülmesi için canhıraş bir çalışma yürütülüyor. Orman yangınlarının son bulması için yapılan uyarılar da devam ederken gündeme şaşırtan bir iddia geldi.

Kiralama ücretlerinin ödenmediği gerekçesi ile helikopterlerin yangınlara müdahale etmediği iddia edilirken bu iddia da gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu iddiaya dair gerçeklik payı merak edilirken Orman Genel Müdürlüğü (OGM) söz konusu iddialara yanıt verdi.

OGM'DEN KİRALAMA ÜCRETİ ÖDENMEDİĞİ İÇİN HELİKOPTERLERİN YANGINA MÜDAHALE ETMEDİĞİ İDDİALARINA YANIT

Orman Genel Müdürlüğü, "yakıt parası verilmediği veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği, günlerdir kalkmadığı" iddialarına yanıt verdi. OGM, yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

OGM kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği iddialarını yanıtladı

OGM'nin sosyal medya hesabından söz konusu iddialara ilişkin açıklama yapılırken açıklamada, OGM tarafından imzalanan helikopter kiralama sözleşmelerine, helikopterlerin pilotajları, tamir-bakımı ve yakıt giderlerinin dahil olduğu ifade edildi. OGM tarafından yapılan resmi açıklamada ''Bugüne kadar yüklenici firmaların hak ediş ödemeleri düzenli ve zamanında yapılmıştır. Ödemesi yapılmayan hiçbir kiralama işi olmamıştır. 'Yakıt parası verilmediği veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği, günlerdir kalkmadığı' iddiaları kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iftiralar orman yangınlarıyla mücadeleyi zafiyete uğratmak amaçlıdır." denildi. Yangınlarla mücadelenin devam ettiğinin altı çizilirken iddiaların asılsız olduğu bir kez daha yinelendi.

SONRAKİ HABER