Öğleden sonraya dikkat! Gök gürültülü sağanak etkili olacak İstanbul, Ankara, İzmir önleminizi alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler gündem oldu. Doğu Anadolu dışında tüm yurtta sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği kaydedilirken öğle saatlerine dikkat çekilerek bazı uyarılarda bulunuldu.

Öğleden sonraya dikkat! Gök gürültülü sağanak etkili olacak İstanbul, Ankara, İzmir önleminizi alın

Türkiye'de hava durumu verileri yakından takip ediliyor. Hava durumu verileri Türkiye'nin gündeminde yer alırken bir bölge dışında sağanak yağış uyarısına yer verildi. Türkiye'de sağanak uyarısı verilirken vatandaşların da öğle saatlerinden itibaren dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelerine göre 14 Mart tarihi ile Doğu Anadolu Bölgesinin güneydoğusu dışında tüm yurtta sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. 14 Mart Perşembe günü ülkemizin neredeyse tamamının sağanak yağışlara teslim olacağı bildirilirken öğle saatlerinden itibaren aralıklı olarak yağışların devam edeceği belirtildi.

MGM UYARDI: YURT GENELİNDE SAĞANAK YAĞIŞ VAR

MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında tüm yurdun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunurken, güneydoğu kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Öğleden sonraya dikkat! Gök gürültülü sağanak etkili olacak İstanbul, Ankara, İzmir önleminizi alın

MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edildi. Rüzgar, güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak eseceği bildirildi. Yurdun pek çok noktasında sağanak yağış beklenirken beklenen sıcaklıklara ilişkin hava durumu raporu yayımlandı.

14 MART BAZI İLLERDE EN YÜKSEK HAVA DURUMU

MGM tarafından yapılan hava durumu analizine göre bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 12

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde ve gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Öğleden sonraya dikkat! Gök gürültülü sağanak etkili olacak İstanbul, Ankara, İzmir önleminizi alın - Resim : 2

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 17

Hava sıcaklıklarına ilişkin tahminler yapılmaya devam ederken mart ayının aralıklı olarak yağışlara teslim olacağı bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER