ODTÜ Rektörlüğüne atanan Ahmet Yozgatlıgil kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atamalarına imza attı. Bu çerçevede ODTÜ Rektörlüğüne Ahmet Yozgatlıgil atandı. Ahmet Yozgatlıgil'in kimliği de merak edildi.

ODTÜ Rektörlüğüne atanan Ahmet Yozgatlıgil kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atamalarına imza attı. Alınan kararla Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Ahmet Yozgatlıgil atanırken Ahmet Yozgatlıgil'in kimliği merak konusu oldu.

Bu çerçevede ''Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Ahmet Yozgatlıgil kimdir?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Ortadoğu Üniversitesi rektörü olmasıyla birlikte hayatı merak edilmeye başlanan Yozgatlıgil'in yaşamına dair merak edilenleri derledik.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Ünüvar,

ODTÜ REKTÖRLÜĞÜNE ATANAN AHMET YOZGATLIGİL KİMDİR?

Yeni ODTÜ Rektörü Ahmet Yozgatlıgil'in önceki görevleri ve kariyeri merak edilenler arasında yer alırken 16 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararları arasında, bazı üniversitelerin rektör atamaları da yer aldı .''Ahmet Yozgatlıgil kimdir, kaç yaşında ve nereli?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

ODTÜ Rektörlüğüne atanan Ahmet Yozgatlıgil kimdir?

2023 yılından beri Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak vazifede bulunan Ahmet Yozgatlıgil ODTÜ Rektörü olarak atandı. Bu kapsamda Ahmet Yozgatlıgil kimdir, kaç yaşında ve nereli soruları gündeme geldi.

1975 yılında doğan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, lisans ve lisansüstü çalışmalarını ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünde gerçekleştirmiş, doktorasını ise 2005 yılında ABD'de Drexel Üniversitesi'nde enerji alanında tamamlamıştır. Çalışmalarını ABD'de University of Maryland'de öğretim üyesi ve National Institute of Standars and Technology (NIST) araştırmacı olarak devam etmiştir.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak görev alan Ahmet Yozgatlıgil yeni ODTÜ Rektörü olarak atandı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini bu okulda tamamlayan, doktorasını ise ABD Drexel Üniversitesi'nde gerçekleştiren Yozgatlıgil, daha önce NASA, NIST, TÜBİTAK gibi kurumlarda bulundu.

Evli ve iki çocuk babası olan Yozgatlıgil, 22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yozgatlıgil, ODTÜ'ye rektör olarak atandı.

SONRAKİ HABER