O saatlerde sakın dışarı çıkmayın! Meteoroloji sarı kodlu uyarı ile sağanak yağışı duyurdu

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre belirli illerde vatandaşların sağanak yağışa karşı dikkatli olması gerektiğinden bahsetti.

O saatlerde sakın dışarı çıkmayın! Meteoroloji sarı kodlu uyarı ile sağanak yağışı duyurdu

Yağışlı başlayan bir haftanın ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beklenen hava durumlarına ilişkin uyarılar yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede de MGM, 17 Ocak tarihi için yaptığı duyuruda belirli illerde beklenen kuvvetli yağışa karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğinden bahsetti.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ O İLLER İÇİN UYARIYI YAYIMLADI!

Bugün yayımlanan rapora göre vatandaşların dikkatli olması gerektiği iller hakkında yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

O saatlerde sakın dışarı çıkmayın! Meteoroloji sarı kodlu uyarı ile sağanak yağışı duyurdu

Akdeniz Bölgesi'nde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Antalya merkez ile Salı günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların genellikle 1500 m üzeri yüksek kesimlerde, Kahramanmaraş’ın kuzeyinde 1100 m üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, başta Konya-Antalya karayolunun Alacabel mevkisi olmak üzere yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

O saatlerde sakın dışarı çıkmayın! Meteoroloji sarı kodlu uyarı ile sağanak yağışı duyurdu - Resim : 2

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Belirli iller için yapılan bu uyarının yanı sıra Türkiye geneli için Meteoroloji tarafından “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege (İzmir dışında), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER