O platformun kullanıcılarına kötü haber! Artık film izlemek hayal oldu yüzde 50 zam geliyor

Disney, Amazon Prime gibi sitelerle yarışan Netflix Türkiye'nin en popüler video yayın platformlarından biridir. Kullanıcılarına kötü haber veren platforma Ekim ayında zam geliyor.

O platformun kullanıcılarına kötü haber! Artık film izlemek hayal oldu yüzde 50 zam geliyor

Türkiyede milyonlarca abonesi bulunan Netfilx Ekim ayında paketlerinin zamlanacağını duyurdu. Platform, 2023 yılı itibarıyla Türkiye'de 4 milyondan fazla aboneye sahip. Aboneleri çıkan haberler sonrası büyük tepkiler gösterdi.

NETFİLX NEDEN ZAM YAPTI

Bunun pek çok nedeni olabilir, başlıca sebepleri şöyle sıralayabiliriz

netflix-dev-zam-yapti-en-dusuk-paketin-fiyati-dikkat-cekti-6650.jpg

Rekabet: Netflix, Türkiye'de Disney+, Amazon Prime ve BluTV gibi rakip platformlarla rekabet ediyor. Bu rekabet, Netflix'in abonelik ücretlerini artırmasına neden olabilir.
İçerik maliyetleri: Netflix, orijinal içerik üretmek için büyük miktarda para harcıyor. Bu maliyetler, Netflix'in abonelik ücretlerini artırmasına neden olabilir
Enflasyon: Türkiye'de enflasyon, son yıllarda önemli ölçüde arttı. Bu durum, Netflix'in maliyetlerini de artırdı.

screenshot-15.jpg

VATANDAŞLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Gelen zamlara tepki gösteren abonelerin yanı sıra bu zamlarla beraber içeriklerin kaliteli bir hal alacağını için kabul edilebilir bir durum olduğunu söyleyen vatandaşlarda var.

screenshot-16.jpg

ABONELİK ÜCRETLERİ %50 ARTTI

Netlfix Türkiye 2022 fiyat artışlarını 2023 yılına da uzatmış görünüyor. Bu fiyat artış kararıyla birlikte en ucuz Netflix abonelik fiyatı 99,99 Türk Lirası oluyor. Ancak standart paket 97,99 TL'den 149,99 TL'ye çıkıyor.

f750a355-big.jpg

Son olarak en yüksek paket olarak adlandırılan ve 4K kalitede içerik izleme imkanı sunan "Özel" paket ise 130,99 TL'den 199,99 TL'ye yükseldi. Yani Netflix içeriklerini en iyi kalitede izlemek için artık 200 TL ödemeniz gerekiyor.

SONRAKİ HABER