O illerde yaşayanların dikkatine sıcaklık resmen 40 dereceyi aştı! Aman dışarı çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, temmuz ayında sıcaklık değerlerinin artacağını ifade etti. Bunun ile birlikte Türkiye genelinde yazın en sıcak günleri yaşarken uyarı mesajı gecikmedi.

O illerde yaşayanların dikkatine sıcaklık resmen 40 dereceyi aştı! Aman dışarı çıkmayın!

Hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklık değerlerinin pik seviyeye ulaştığını ifade etti. Bunun ile birlikte dün 36 ilde sıcaklık 40 derecenin üzerinde seyretti. En yüksek sıcaklık İzmir'de yaşandı ve İç Anadolu Bölgesinde de sıcaklık değerleri bu hafta hissedilebilir şekilde arttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Şile'de sıcaklık 44.1, Ankara Nallıhan'da ise 40.5 derece sıcaklığın olduğunu ifade etti. Bunun ile birlikte yaz mevsiminin en sıcak günlerinden biri yaşanmaya devam edilirken Ege ve Marmara Bölgesinde kavurucu sıcaklar etkisini gösterdi. Bu hafta cuma gününe kadar ise hava sıcaklığının artarak devam edeceği de ifade edilen bilgiler arasında yer alıyor.

1582862.jpg

METEOROLOJİ UYARDI!

Hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesinde de hava sıcaklığının artacağını paylaştı.

Bu hususta uyarı mesajı da yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini de ifade ederek vatandaşları uyardı.

SONRAKİ HABER