O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji'den fırtınaya karşı sarı kodlu uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre belirli illerde beklenen kuvvetli fırtınaya karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji'den fırtınaya karşı sarı kodlu uyarı geldi

Bu hafta içerisinde Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından vatandaşlar tarafından yapılan açıklamalarda bazı illerde kuvvetli rüzgarın beklendiği öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre 3 il için sarı kodlu uyarının verildiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN 3 İL İÇİN SARI KODLU UYARI GEDİ!

Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde uyarının verildiği iller şu şekildeydi;

O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji'den fırtınaya karşı sarı kodlu uyarı geldi

Hakkari, Şırnak'ın Doğusu ve Van'ın Güneyinde Beklenen Kuvvetli Rüzgar ve Kısa Süreli Fırtınaya Dikkat!

"Rüzgarın; Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebi ile oluşabilecek ulaşımda aksamalar, baca gazı (karbon monoksit) zehirlenmeleri, tipi, kar savrulması, kar birikmesi ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgarın Çarşamba (28.02.2024) gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor."

Doğu Kesimlerde Beklenen Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

28 ŞUBAT TÜRKİYE'DE HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarıların ardından vatandaşlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde hava şartına ilişkin şu şekilde ifadelere yer verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

SONRAKİ HABER