O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji 28 il için son dakika sarı kodlu uyarı yayımladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarı çerçevesinde toplamda 28 ilde sarı kodlu uyarı verildiği ifade edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalar kapsamında vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji 28 il için son dakika sarı kodlu uyarı yayımladı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte toplamda 28 il için sarı kodlu uyarı verildiği ifade edildi. Konu hakkında yapılan açıklamalarda uyarı verilen bu illerde kar yağışının beklendiği, kişilerin dikkat etmesi gerekenler de belirtildi.

METEOROLOJİ 28 İL İÇİN SON DAKİKA SARI KODLU UYARI YAYIMLADI!

Yapılan uyarılar çerçevesinde vatandaşların dikkat etmesi gereken konular hakkında yapılan uyarılar başlıca şu şekilde verildi;

O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji 28 il için son dakika sarı kodlu uyarı yayımladı!

Doğu Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!

Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur – Silifke arası) rüzgarın (22.01.2024) Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın (23.01.2024) Salı günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Anadolu’da Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz'in Yükseklerinde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; halen Doğu Karadeniz'de yağmur 1600 m üzeri yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların, zamanla havanın soğumasıyla akşam saatlerinden sonra Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'de 500 m üzeri yüksek kesimlerde de kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İç Anadolu’nun Güneyinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyinde beklenen yağışların, Konya’nın kuzey ve batısı ile Aksaray’ın güneyinde kuvvetli yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji 28 il için son dakika sarı kodlu uyarı yayımladı! - Resim : 2

O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji 28 il için son dakika sarı kodlu uyarı yayımladı! - Resim : 3

Toplamda 28 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapılmış oldu.

SONRAKİ HABER