O iller için çığ ve sağanak uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden turuncu ve sarı kodlu uyarı yayımlandı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru ile birlikte çığ ve sağanak yağışına karşı uyarının verildiği belirtildi.

O iller için çığ ve sağanak uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden turuncu ve sarı kodlu uyarı yayımlandı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre belirtilen illerde bulunan çığ ve sağanak yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda yapılan uyarılar ile birlikte sarı ve turuncu kodlu uyarılar verildi.

METEOROLOJİ'DEN O İLLER İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI VERİLDİ!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından yayımlanan uyarılar şu şekildeydi;

O iller için çığ ve sağanak uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden turuncu ve sarı kodlu uyarı yayımlandı!

Isparta'nın Güneyi ve Burdur'un Doğusunda Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

Isparta'nın güneyi (Sütçüler, Aksu, Yenişarbademli, Eğirdir) ve Burdur'un doğusunda (Bucak, Çeltikçi, Ağlasun) bu akşam (12.02.2024 Pazartesi) saatlerinden itibaren yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-70 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Antalya'da Çok Kuvvetli ve Şiddetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Antalya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden (12.02.2024 Pazartesi) itibaren merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Aksu, Kemer) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), batı ilçeleri (Kumluca, Finike, Demre,Kaş) ile gece saatlerinden sonra Serik'de kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 13.02.2024 Salı gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Akdeniz’de (Antalya Körfez ve doğusu) rüzgarın, bu akşam (Pazartesi) saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, yarın (Salı) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kıyı Ege ve Marmara’nın Batısında Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Çanakkale ile Balıkesir’in batı ilçelerinde, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, öğleden sonra İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa’nın batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Balıkesir’in batı ilçeleri, Çanakkale’nin güneydoğusu ile Muğla’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kıyılarda 80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

O iller için çığ ve sağanak uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden turuncu ve sarı kodlu uyarı yayımlandı! - Resim : 2

Yapılan bu açıklamalar çerçevesinde belirtilen illerde kişilerin sağanak ve kar yağışına karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER