O ilde yaşayanlar dikkat! 17 il için Meteorolojik uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son uyarı ile birlikte 17 ilde beklenen sağanak yağış nedeniyle sarı ve turuncu kodlu uyarının verildiği öğrenildi.

O ilde yaşayanlar dikkat! 17 il için Meteorolojik uyarı geldi

Hafta sonu planı olanlar dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılara göre özellikle Marmara ve Ege bölgesinde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışın beklendiği ifade edildi.

17 İLDE SARI VE TURUNCU KODLU SAĞANAK YAĞIŞIN BEKLENDİĞİ ÖĞRENİLDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son verilere göre toplamda 17 ilde beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeni ile bazı illerde sarı ve turuncu kodlu uyarının verildiği öğrenildi. Yayımlanan haritada hangi illerde kuvvetli sağanak yağışın beklendiği ve uyarıların neler olduğu konusunda da bilgilendirme yapıldı.

O ilde yaşayanlar dikkat! 17 il için Meteorolojik uyarı geldi

Kıyı Ege’de Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah ile akşam saatleri arasında İzmir çevreleri ile Aydın ve Manisa’nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Muğla ve Antalya Çevrelerinde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; güneybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla kıyıları, Antalya il merkezi ve doğu ilçeleri ile Burdur’un doğu ve Isparta’nın güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-80 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

O ilde yaşayanlar dikkat! 17 il için Meteorolojik uyarı geldi - Resim : 2

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara) Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz'de rüzgarın yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde doğusunda, Pazar günü (17.12.2023) sabah saatlerinde batısında etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, yer yer 9 kuvvetinde (50-75 km/saat, yer yer 90 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (17.12.2023) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Konuya ilişkin yapılan açıklamalar çerçevesinde vatandaşların uyarı verilen bölgelerde bu Cumartesi günü dışarı çıkarken dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER