O ilde deprem riski var mı? Uzman isim madde madde açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler Adana'ya çevrildi. Adana'da yaşayan vatandaşlar deprem riski ile karşı karşıya olup olmadıklarını merak ediyor. Uzman isimlerden bu konu hakkında açıklama gecikmedi.

O ilde deprem riski var mı? Uzman isim madde madde açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta depremin meydana gelmesinin ardından uzmanlar bu defa Adana'yı işaret etti. Bunun ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülürken Adana'da büyük bir depremin beklenip beklenmediği ise merak söz konusu oldu. Uzmanlar bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

deprem.jpg

Savrun Fayı, Adana'da yaşayan vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Bunun ile birlikte kimi yer bilimciler bu fay hattının kırılacağını söylese de kimi yer bilimciler ise bu görüşe katılmadıklarını ifade ediyor.

derpem.jpg

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bu depremin ardından vatandaşları Maraş'ta Maraş'ta olduğu gibi Adana'da da büyük bir depremin olacağına yönelik korku kapladı.

derpem.jpeg

Uzmanlar ise fay hatları üzerine konuştu. Savrun Fayı dışında çok fazla Adana ve sınırında yaşlı fay tespit edildi. Uzman yer bilimciler Savrun Fayının kırılacağına yönelik herhangi bir tespit yapmadıklarını 'Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak' görüşüne katılmadıklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER