O ilde denize girmeyin uyarısı yapıldı! Aman dikkat!

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyı ilçeleri Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da denize girilmemesi yönünde uyarılar yapıldı. 2 gün boyunca yoğun dalganın etkili olacağı ifade edildi.

O ilde denize girmeyin uyarısı yapıldı! Aman dikkat!

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyı ilçeleri Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da 2 gün boyunca yoğun dalga etkili olacak. Bundan dolayı denize girilmemesi yönünde uyarılarda peş peşe geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeninden dolayı 9 ve 10 Ağustos tarihleri arasında denizde dalga boyunun 2 metreyi aşabileceği ifade edildi. Ayrıca hava muhalefeti başta olmak üzere şiddetli rüzgar ve lodosun o bölgede etkili olacağı da açıklandı.

Bundan dolayı riskli ortama karşı önlemlerin alınması gerektiği yönünde uyarılar yapan Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz sahilleri boyunca Karasu başta olmak üzere Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga boyunun 9 ve 10 Ağustos'ta 2 metreye ulaşacağı yönünde tahminlerin olduğunu aktardı.

"Tatilcilerimize bu şartlarda denize girmemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz." ifadelerine yer veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu, sahillerde kırmızı bayrak çekerek, vatandaşların denize girmemeleri konusunda anonslar ile uyarılar yapacağını dile getirdi. "Lütfen onların hayatını ve kendi hayatınızı riske atmayın ve uyarıları dikkate alın." paylaşımı yapıldı.

Daha fazla gündem haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER