O bölgede yaşayanlar aman dikkat dışarı çıkmayın! Sıcaklık 10 derece daha artacak!

Temmuz ayında Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları uyardı. Sıcaklıkların artacağını söyledi.

O bölgede yaşayanlar aman dikkat dışarı çıkmayın! Sıcaklık 10 derece daha artacak!

Türkiye genelinde sıcaklık değerleri artmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte haftanın en sıcak günleri ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba olacak.

hava1.jpg

Ayrıca iç kesimlerde ise perşembe günü en yüksek sıcaklıklar yaşanacak. Sıcaklıklar 40 - 45 derece arasında seyredecek. Cuma günü ise hava sıcaklığı batı ve kuzeybatıdan başlayarak yaklaşık 10 derece azalmaya başlayacak.

BATI VE GÜNEY KESİMLERDE SICAKLIK ARTIYOR!

Hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, batı ve güney kesimlerde sıcaklık değerlerinin arttığını ifade etti.

hava2.jpg

Bunun dışında çarşamba günü hava sıcaklığının pik yapacağını en yüksek seviyeyi göreceğini paylaştı. Vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 11.00 ile 15.00 arasında da dışarı çıkılmaması hususunda uyarı yayınladı.

hava-3.jpg

Ayrıca sıcaklık değerlerinin 10 derece artacağını da açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 40 ila 45 derece arasında seyredeceğinin de altını çizdi. Çarşamba günü İstanbul'da 37, Antalya'da 42, İzmir'de 43 derece sıcaklık bekleniyor. Bunun dışında Ankara'da hava sıcaklığı ise 39 dereceye kadar çıkacak.

SONRAKİ HABER