Nüfus müdürlükleri KPSS için yarın açık olacak mı, hangi saatlerde hizmet verecek, randevu mu var?

1 Milyondan fazla insan yarın memur olma hayalini gerçekleştirmek için sınava girecek. Her sene sınav zamanında yaşanan istenmeyen olayların önüne geçmek içinse hazırlıklar sürüyor.

Nüfus müdürlükleri KPSS için yarın açık olacak mı, hangi saatlerde hizmet verecek, randevu mu var?

Kamu Personeli Seçme Sınavının 4 yıllık üniversite mezunlarına özel olan hali yarın ülke genelinde yapılacak. Aylardır hayallerini gerçekleştirmek adına sınavlara hazırlanan insanlar emeklerinin karşılığını alabilmek için yarın okullarda yerlerini alacak.

Ülkemizde toplu yapılan sınav denilince ilk akla gelen hususların başında ise sınav zamanı öğrencilerin kimlik ya da belgelerini unutmalarından dolayı sınava alınmamaları yatıyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE KPSS AYARI

Bu nedenden ötürü adayların emeklerinin boşa gitmemesi adına her sene olduğu gibi bu senede Nüfus Müdürlüklerinin açık olacağı duyuruldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada çalışma sistemi ve müdürlüklerin açık kalma saatleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

KPSS Lisans sınavına girecek adayları yakından ilgilendirecek açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek 2024 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri sınavı için nüfus müdürlüklerimiz açık olacaktır. İşlemler randevusuz olarak gerçekleştirilecektir"

Sınava girecek adayların olası durumlara karşı kendilerine en yakın nüfus müdürlüğünün yerini öğrenmesi bu konuda önem arz ediyor.

SONRAKİ HABER