Niğde’de Dünya Süt Günü etkinliği yapıldı

Niğde'de Dünya Süt Günü ve Araştırma Merkezi Tanıtımı adlı program gerçekleştirildi. Programda sütün insan sağlığı bakımından öneminden bahsedildi.

Niğde’de Dünya Süt Günü etkinliği yapıldı

Niğde’de 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Programa katılan konuklara süt ikram edildi ve sütün önemine değinildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Dünya Süt Günü ve Araştırma Merkezi Tanıtımı" adlı program gerçekleştirildi. Dünya Süt Günü kapsamında gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Genel Sekreter Vekili Abdulgani Özkan, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve üniversite personeli katılım gösterdi.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra da konuklara merkezde üretilen süt ikram edildi, bitkisel tarım ile hayvansal tarım uygulamaları yerinde incelendi.

Niğde’de Dünya Süt Günü etkinliği yapıldı

"SÜT İNSAN BESLENMESİNDE EN ÖNEMLİ BESİN KAYNAĞIDIR"

Süt öneminden bahseden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, "Bugün süt üretimi ile sütün insan sağlığı bakımından önemi konusunu gündeme getirmek amacıyla 'Dünya Süt Günü' etkinliği gerçekleştiriliyoruz. Bilindiği gibi süt insan beslenmesinde en önemli besin kaynağıdır. Türkiye’de 2023 yılında toplam süt üretimi 21 milyon 481 bin 567 tona ulaşmıştır. Merkezimiz ise bu alanda gelişmiş bir alt yapıya sahiptir. Merkezimiz bünyesinde robotik sağım süt sığırcılığı, süt üretimi açısından bölgemizin en büyük tesislerinden biridir" dedi.

Dünya Süt Günü, çeşitli illerde farklı aktiviteler ve programlar ile kutlandı. Etkinliklere katılanlar, sütün önemi ve insan sağlığına olan faydası hakkında bilinçlendirildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER