Narin Güran soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi

Narin Güran soruşturmasında savcılık makamı iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunarken 4 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Narin Güran soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi

Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayeti ile alakalı olarak başlatılan soruşturmada savcılık iddianameyi tamamlayarak Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. 12 sayfadan oluşan iddianamede 4 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Olayın ayrıntılarının yer aldığı iddianameye ilişkin yargılama kısa süre içerisinde başlayacak.

4 KİŞİ İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Hazırlanan iddianameye göre anne Y.G., amca S.G., Ağabey E.G. ve itirafçı N.B. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Narin Güran’ın hayatını kaybetme nedeni ise iddianamede yer almadı. Bu konuda adli tıp çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

İDDİANAME MAHKEMEYE SUNULDU

Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 şüpheli hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Başsavcılık tarafından hazırlanan ve 12 sayfadan oluşan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

İddianamede, 21 Ağustos'ta Tavşantepe Mahallesi'nde ikamet eden Narin Güran'ın kaybolduğu yönünde ilk resmi ihbarın saat 20.43 sıralarında ağabeyi Baran Güran tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi aranmak suretiyle yapıldığı belirtilerek, bunun üzerine "kayıp çocuk vakası" olarak Narin Güran'ın bulunması için uzman kolluk kuvvetlerince mahalle ve civarında yoğun bir arama faaliyeti gerçekleştirildiği kaydedildi. Arama çalışmalarında ailenin kolluk kuvvetlerini yanlış yönlendirdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Narin Güran soruşturmasında çok önemli detaylar iddianameye girdi. Ailenin kolluk kuvvetlerini yanlış yönlendirmesi, aile içinde yaşanan tartışmalar, bu tartışmaların kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilmesi gibi ayrıntılar iddianamede yer aldı. İddianamenin Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından duruşma günü verilerek yargılama süreci başlamış olacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER