Namazda vakit ne zaman girer, vakit girmesi ne anlama gelir?

Her Müslümanın kılması gereken 5 vakit namaz bulunuyor. Belli vakitlerde kılınması farz olunan namaz ibadetinde en çok merak edilen konuların başında namaz vakitleri bulunuyor. Peki, namazda vakit girmesi, çıkması ne anlama geliyor?

Namazda vakit ne zaman girer, vakit girmesi ne anlama gelir?

Müslümanlar için farz olan ibadetlerin başında gelen namazda her vaktin belirli bir zamanı bulunuyor. Namaz vakitlerine ilişkin merak edilenler şu şekilde..

SABAH NAMAZI VAKTİ

Sabah namazı güneşin doğmasından az önceye kadar kılınması gereken namazdır. Sabah namazının güneş ortaya çıkıp, etrafı aydınlatmaya başladıktan sonra kılınmaması önerilmektedir. Burada bahsedilen aydınlığın atılan okun düştüğü yerin görülebileceği bir aydınlık olarak ifade edilmektedir. Sabah namazını erken kılmanın daha faziletli olduğu belirtilmektedir.

ÖĞLE NAMAZI VAKTİ

Öğle namazı vaktinde de dikkat edilmesi gereken bir zaman dilimi bulunmaktadır. Bu namazda vakit güneşin tepe noktasını geçip batıya doğru kaymasından itibaren başlayarak, gölgenin iki misline ulaşacağı ikindi vaktine kadar devam eder. Güneş tam tepedeyken öğle namazının kılınmasının uygun olmadığı bilinmektedir.

İKİNDİ NAMAZI VAKTİ

İkindi namaz vakti ise, öğle namazı vaktinin çıkmasından itibaren güneşin batmasına kadar olan süre içerisinde kılınması gerekmektedir.

AKŞAM NAMAZI VAKTİ

İkindi namazının bittiği vakitte başlayan akşam namazı, güneşin batması ile kılınabilir. Şafağın kaybolacağı zamana kadar da kılınabilecek olan akşam namazında vakit, diğer namazlara göre daha dardır. Bu sebeple bu namazın ezan okunduğu ilk vakitte kılınması daha doğru olacaktır.

YATSI NAMAZI VAKTİ

Akşam namazının bitmesi ile vakti giren yatsı namazı, ikinci fecrin doğmasına kadar imsak vaktine kadar devam etmektedir. En uzun namazlardan olan yatsı namazında da ezan okunup vakit ilk girdiğinde kılınması tavsiye edilmektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER