Naci Görür'den kritik açıklama! Depremler dursun diye sakın dua etmeyin

Son dönemde peş peşe meydana gelen depremler hakkında Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı açıklamalar geldi. Depremler dursun diye sakın dua etmeyin diyerek uyarılarda bulundu.

Naci Görür'den kritik açıklama! Depremler dursun diye sakın dua etmeyin

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerin ardından sık sık yaptığı açıklama ve uyarılar ile gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, bugün pek çok vatandaşı oldukça şaşırtacak açıklamalara yer verdi. Yaptığı açıklamalarda başta Marmara olmak üzere belli başlı illerde meydana gelen depremlere karşı vatandaşların endişe duymaması gerektiğinden bahsetti.

Depremlerin iyi ki olduğu noktasına değinen Görür, bununla birlikte vatandaşlara da kesinlikle depremin olmaması yönünde dua etmemeleri gerektiğini ifade etti.

SAKIN BU ŞEKİLDE DUA ETMEYİN!

Yaptığı açıklamalarda depremlerin durmasına ilişkin vatandaşların herhangi bir şekilde temennide bulunmamaları gerektiğinden bahseden Görür, "Bütün bu levha hareketleri de iyi ki var. Dolayısıyla depremler de iyi ki var. Depremler olmadığı takdirde dünya ölür, ölü bir gezegen olur ve yaşam olmaz. Ayda, orada, burada böyle bizim anladığımız depremler yok. Canlı yok, olmayan yerlerde deprem de yok. Depremin olduğu yerde o fay zonları, en fazla insanlara bereket sunan yerlerdir. Bizim kentlerimizin çoğu niye Kuzey Anadolu Fayı boyunca dizilmiş zannediyorsunuz? Erzincan'dan tut, Marmara'dan Yunanistan'a kadar. Sebebi, o fay zonlarında sıcak su, soğuk su var, güldür güldür akıyor. Böcek var, çiçek var, ağaç var, tarla var, mümbit topraklar var, her şey var. İnsanlar onun için oraya yerleşmiş. O bereketten yararlanmak için. Depremlerden korkabiliriz ama depremler dursun diye sakın dua etmeyin”dedi.

23 KENT İÇİN UYARIDA BULUNDU!

Güncel olarak 23 kentin fay hattı üzerinde olduğunu açıklayan Görür, "Ne belediye başkanının haberi var, ne valinin haberi var, ne hükümetin haberi var. Bunu Jeoloji Mühendisleri Odası geçen seneden bu yana, başta cumhurbaşkanı olmak üzere bütün yetkililere, milletvekillerine yazdı. Tehlikeyi söylemesek ‘ay ben korkuyorum. Bu hoca da söylüyor, ben korkuyorum.’ Kork ya, kork. Yani biz, bilim insanı olarak, bu ülkenin ekmeğini yiyen insanlar olarak, yüz binlerce insanın can güvenliğinin bir iplikle bağlandığı durumu görüp de ses çıkarmayacak mıyız? Uyarmayacak mıyız? Söylemeyecek miyiz? Bizim böyle bir bilim anlayışımız yok. Yani kimseyi korkutmak gibi bir derdimiz de yok” şeklinde yaptığı açıklamalar ile yetkili kişilere de tepkilerini dile getirdi.

SONRAKİ HABER