Naci Görür’den aktif fay hattı uyarısı: 7 ve üzeri deprem üretecek 15 fay var

Son dönemde herkes Ege Denizi’nde peş peşe meydana gelen depremleri merak ediyor. Yunanistan depremler sebebi ile acil durum toplantısı kararı alırken, gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Naci Görür’den aktif fay hattı uyarısı geldi.

Naci Görür’den aktif fay hattı uyarısı: 7 ve üzeri deprem üretecek 15 fay var

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamasında 15 aktif fay hattı konusunda uyarılarını sıraladı. Ne zaman deprem olacağına dair bir bilgilerinin olmadığını ifade eden uzman isim, “Bunların ne zaman deprem üreteceğine dair bilgimiz yok. Çünkü çalışmıyoruz. Deprem üreteceği kesin ama 'Önce deprem olsun, sonra gerekeni yaparız' mantığı hâlâ devam ediyor" dedi.

GÖZLER AKTİF FAY HATLARINA ÇEVRİLDİ

Ege Denizi’nde son dönemlerde büyüklükleri değişen pek çok deprem kaydedildi. Gözler bu sefer aktif fay hatlarına ve Ege bölgesine çevrildi. Yerbilimci Prof. Dr. Görür İzmir ve çevresi için uyarılarda bulundu.

NACİ GÖRÜR'DEN KRİTİK UYARI

Ege bölgesinde olan depremlerin tamamının İzmir’i etkileyeceğini söyleyen uzman isim en tehlikeli yerin Bayraklı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“"Erzincan'da 7 ve üzeri deprem deprem olmuşsa, bir daha 1939’un üzerine artı 250’yi koy; dersin ki, böyle büyük bir depremi kabaca ben bu alanda bekliyorum. Adapazarı'nda en son deprem 1967; artı 250'yi koy, ne geliyorsa kabaca aynı büyük depremi ben bu tarihte görüyorum. İzmir'deki bu 10-15 fayın ne zaman deprem üreteceğini bilmiyoruz, korku orada”

İzmir’de 7 ve üzerindeki büyüklükte deprem üretebilecek riskli en az 15 fayın olduğunun altını çizen Görür, bu konu ile ilgili yeterli çalışmaların yapılmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER