Naci Görür uyarmıştı! AFAD o ilde 3,8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu

Bugün sabah saatlerinde Naci Görür tarafından yapılan açıklamalara göre Antalya ilinde deprem olabileceği ifade edilmişti. Bunun üzerine AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre 3,8 büyüklüğünde deprem olduğu öğrenildi.

Naci Görür uyarmıştı! AFAD o ilde 3,8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu

Bugün AFAD tarafından yapılan son açıklamalara göre Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem olduğu öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamalar çerçevesinde Prof. Dr. Naci Görür tarafından sabah saatlerinde Antalya ilinde deprem olacağı ifade edilmişti.

NACİ GÖRÜR ANTALYA İÇİN DEPREM UYARISINDA BULUNMUŞTU!

Sabah saatlerinden itibaren Antalya ili hakkında açıklamalara yer gören Naci Görür, “Hem doğudan hem batında hem de kuzeyden aktif faylar ile çevrilidir. Bu fay kuşaklarında olacak bütün depremler Antalya'yı önemli ölçüde etkiler. 100 kilometrelik çap depremden etkilenir. Antalya'nın güneyinde Akdeniz'in içerisinde Kıbrıs Girit bölgesinde dalma batma zonu var. Gayet büyük depremler üretebilir. Girit yakınlarında 8 ve üzerinde depremler üretmiş. Her an 7 ve üzerinde deprem üretebilir. O halde ne yapmak lazım? Bu fay sistemlerini yok sayamazsınız.” demişti.

AFAD SON DAKİKA DEPREM UYARISINDA BULUNDU!

Yapılan bu açıklamaların ardından akşam saatlerinde Antalya'da deprem meydana geldiği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamalara yer veren AFAD depreme ilişkin şu şekilde konuştu;

Büyüklük:3.8 (Mw)
Yer:Akdeniz - [84.29 km] Kaş (Antalya)
Tarih:2024-02-29
Saat:22:27:51 TSİ
Enlem:35.75667 N
Boylam:28.63694 E
Derinlik:20.04 km

Naci Görür uyarmıştı! AFAD o ilde 3,8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu

Bu çerçevede Antalya'nın Kaş ilçesinde saat 22.27'de depremin yaşandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER