Naci Görür uyardı! Deprem sonrası Ege'ye dikkat

Deprem uzmanı Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, cumartesiyi pazara bağlayan gece Ege Denizi'nde meydana gelen deprem ardından görsel paylaşarak uyarıda bulundu.

Naci Görür uyardı! Deprem sonrası Ege'ye dikkat

AFAD, 25 Şubat Pazar günü, saat 01.59'da, İzmir Karaburun açıklarında, Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıklamıştı. Dün akşam saatlerinde İzmir'de hissedilen 3.9'luk deprem sonrasında ise deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla uyarıda bulundu.

Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla fay hatlarını işaret etti ve Ege Denizi'nde çok sayıda fay bulunduğunu belirtti.

İZMİR'DE HİSSEDİLDİ

AFAD tarafından dün yayımlanan verile göre, saat 20.09'da, Ege Denizi Kuşadası Körfezi açıklarında 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.7 kilometre olarak ölçülürken, İzmir'de de hissedildi.

Bir önceli gece meydana gelen depremi de işaret eden Prof. Dr. Görür, "Ege’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Görece derin bir deprem yaşandı. Deniz batimetrisinden de anlaşıldığı üzere, Kuzeydoğu-Güneybatı uzanımlı bir fay hattı üzerinde gerçekleşti. Ege Denizi'nin tabanı, çok sayıda gerilmeli fayla dolu." dedi.

VAN'DA DA DEPREM OLDU

25 Şubat günü, saat 08.56'de, Van'ın Tuşba ilçesinde, Van Gölü yakınlarında meydana gelen ve derinliği 7 kilometre olan 3.9 büyüklüğündeki depreme yönelik ise Naci Görür, depremin Erciş ve Karayazı Fay Zonları arasında sığ bir şekilde gerçekleştiğini ve 2011 yılında bu bölgenin Van Depremi'nde hasar gördüğünü aktardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER