Naci Görür Marmara Depremi'ni bekliyoruz dedi! Deprem öncesi o bölgeyi işaret etti!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Naci Görür, korkularak beklenen Marmara Depremi’nin geldiğine işaret etti. Görür deprem öncesi o bölgeyi işaret etti.

Naci Görür Marmara Depremi'ni bekliyoruz dedi! Deprem öncesi o bölgeyi işaret etti!

Ünlü Türk jeolog ve deprem bilimci Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale’de dün gece saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi işaret ederek endişe ve korkuyla beklenen Marmara Depremi’ne dikkat çekti.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre Çanakkale'de dün gece saatlerinde 22.50’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki ve 15.3 kilometre derinlikte deprem, beklenen büyük Marmara depremini tekrar gündeme getirdi.

Gökçeada açıklarında gerçekleşen depremin Ege Denizi içerisindeki Kuzey Anadolu Fay Zonu'nda meydana geldiğini ifade eden Prof. Dr. Naci Görür, bir sonraki deprem için Marmara Depremi’nin beklendiğine dikkat çekerek bir kez daha vatandaşları uyardı.

BÖLGEDE GERİLİM DEVAM EDİYOR

Gökçeada açıklarında meydana gelen deprem sonrası ünlü jeolog ve deprem bilimci, aynı zamanda Bilim Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklamada bulundu. Görür, Marmara depremini işaret ederek sosyal medya hesabından şu uyarıyı yaptı:

"Ege Denizi'nde 4.4 büyüklüğünde sığ bir deprem oldu. Deprem, Ege Denizi içerisindeki Kuzey Anadolu Fay Zonu'nda meydana geldi. Bu zonun Marmara Denizi içerisindeki devamında Marmara depremini bekliyoruz. Bölgede gerilim devam ediyor. Sevgiyle."

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER