Naci Görür bu kez dua edenleri uyardı: Sakın öyle demeyin!

Ünlü jeolog ve deprem bilimci Naci Görür, depremlerle ilgili yaptığı uyarılarda bu kez depremle ilgili dua edenleri uyardı.

Naci Görür bu kez dua edenleri uyardı: Sakın öyle demeyin!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden itibaren, depremlere yönelik uyarı ve açıklamalarıyla gündemde olan Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Mardin’deki Deprem Paneli’nde açıklamalar yaptı.

“SAKIN DEPREM BİTSİN DİYE DUA ETMEYİN”

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin ve Diyarbakır il koordinasyon kurullarınca düzenlenen "Deprem Paneli"’nde konuşan Görür, depreme karşı dirençli binalar yapılmasını gerektiğine dikkat çekerken bu kez deprem bitsin diye dua edenlere de değinerek şu açıklamaları yaptı:

"Bu ülkede çakılan her çivinin gözetim ve denetimi sizin boynunuzun borcudur. Bize, 'Bu depremler ne zaman bitecek' diye soruyorlar. Bazen teyzeler ellerini açarak dua ediyorlar. Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin. Deprem biterse, hepimiz biteriz. Dünya yaşamaz, ölü bir gezegen haline gelir. Deprem, dünyanın nabzıdır, kalp atışıdır"

Panelde Mardin'in depremselliği ve burayı tehdit eden fay sistemleri hakkında değerlendirmeler yapan Görür şunları söyledi:

"Hem komşunun depremlerinden hem de kendinden olabilecek küçük depremlerden etkilenebileceğini, bunun için de yönetiminin hazır olması, halkın eğitilmesi, altyapının gözden geçirilmesi, ekosistem ve çevresine dikkat edilmesi gerektiğini anlattım. Elbetteki binalar yapılacaktır fakat hangi binanın nereye yapılacağına bilimin karar vermesi gerekiyor."

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER