Naci Görür 7 büyüklüğünde deprem beklediği yeri açıkladı!

Deprem konusunda kötü bir geçmişi olan ve Kahramanmaraş merkezli depremler ile bir kez daha kötü bir travma yaşamıştı. Onbinlerce insanın hayatını kaybettiği iki deprem sonrasında ülke genelinde depremlere karşı daha farklı bir yaklaşım benimsenmeye başladı.

Naci Görür 7 büyüklüğünde deprem beklediği yeri açıkladı!

Dünya tarihine geçen Kahramanmaraş depremleri sonrasında ülke genelinde gelebilecek yeni depremlere karşı tedirginlikler başladı. Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması ve yıllardır İstanbul'da meydana gelmesi beklenen Marmara depremi üzerine konuşmalar devam ederken Deprem Uzmanı Naci Görür yeni bir açıklama yaptı.

TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN TAHMİN

Kanal Fırat'ta bir programa katılan Prof. Dr. Görür Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini söyledi. Görür "Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem" şeklinde konuştu.

Naci Görür "Deprem nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ’a gelir. Malatya’ya doğru geçer gider" diyerek oluşabilecek depremin başka yerlere de etki edebileceğini ifade etti.

NELER OLACAĞI MERAK KONUSU

Deprem konusunda yorumları en çok dikkat edilen isimlerden olan Naci Görür'ün sözleri kısa sürede gündem oldu. Vatandaşlar bu öngörünün ardından tedirgin bir şekilde gelecek günleri beklemeye başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER