Müslüme Yağal davasında İstinaf kararı belli oldu!

3 yıl önce Mersin'de ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunulan ve 9 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davada İstinaf kararı çıktı.

Müslüme Yağal davasında İstinaf kararı belli oldu!

3 yıl önce, Mersin'de kaybolan ve 9 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağan'ın ölümüne ilişkin görülen davada sona gelindi.

İstinaf mahkemesi, Yağal'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 4 yakınının yargılandığı davada kararını açıkladı.

SANIK H.Y.'NİN TOPLAM HAPİS CEZASI 45 YILA ÇIKTI!

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesinde görülen duruşmada, Müslüme Yağal'ın 19 Kasım 2021'de ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan büyükbabası H. Y., cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda, tutuksuz sanıklar anne S. Y., büyükanne A. Y. ve ağabey O. Y. ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve taraf avukatları hazır bulundu.

Savcı, sanık H.Y. hakkında gelini S. Y.'ye yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen mahkumiyet kararında herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle istinaf talebinin esastan reddini, bu saldırı sonucu doğduğu belirlenen kız çocuğu A.Y.'ye karşı "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezanın kaldırılarak sanığın "çocuğun cinsel istismarı" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Müslüme Yağal davasında İstinaf kararı belli oldu!

H.Y. hakkında, Müslüme'ye karşı "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından verilen beraat kararının bozularak, küçük kızın ölümüne ilişkin süreçte elde edilen belge ve bilirkişi raporları doğrultusunda sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılması istendi ve "suçluyu kayırmak"tan hakkında beraat kararı verilen anne S. Y.'nin de üzerine atılı suçtan cezalandırılması mütalaada talep edildi.

Ayrıca mahkeme heyeti, H.Y.'nin Müslüme'ye karşı işlediği suçlardan verilen beraat kararlarının hukuka uygun bularak, istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.

H. Y. hakkında gelini S. Y.'ye yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen 28 yıl mahkumiyet kararı ile "suçluyu kayırmak" suçlamasıyla yargılanan büyükanne A. Y., anne S. Y. ve ağabey O. Y.'ye verilen beraat kararları da mahkeme heyetince hukuka uygun bulundu.

Heyet, H. Y.'nin gelini S. Y.'ye yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan doğan kız çocuğu A. Y.'ya karşı "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezasını kaldırdı. Eylemin işlendiği zaman, yer ve biçim ile meydana getirdiği zarar ve tehlikenin ağırlığının göz önünde bulundurulduğunu açıklayan heyet, sanığı "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ceza, suçun "alt soyuna karşı gerçeklemiş olması" ve "birden fazla kez zincirleme suretiyle işlendiği" gerekçeleriyle 17 yıl 12 aya çıkarıldı.

H. Y.'nin toplam hapis cezası 45 yıl 12 aya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Gülnar ilçesinde, 10 Kasım 2021 tarihinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal kayboldu. Ailesinin haber vermesi üzerine Müslüme için arama çalışmaları başlarken 9 gün sonra küçük kızın cansız bedenine ulaşıldı.

Olayın gerçekleştiği gün Müslümenin dedesi H.Y. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Müslüme Yağal'ın kaybolması ve takip eden süreç ise bir TV programında yayımlanması sonucu tüm Türkiye'de gündem olmuştu.

Müslüme'nin kaybolmasına ilişkin detayların ortaya çıkmaya başlamasıyla annesi S.Y.'nin polis sorgusu sırasında kayınpederi H.Y. tarafından tecavüze uğradığını itiraf etmesiyle yapılan DNA testi sonucunda Müslüme Yağal ve H.Y.'nin DNA'ları yüzde 100 uyumlu çıkmıştı.

Tüm Türkiye'nin gündemine oturan Müslüme Yağal olayına yayın yasağı getirilmesiyle ise TV programında yayımlanması da durmuştu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER