Murat Kurum kimdir, kaç yaşında siyasi geçmişi nedir?

Bu sene AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurulan Murat Kurum hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Murat Kurum kimdir, kaç yaşında siyasi geçmişi nedir?

AK Parti tarafından bugün düzenlenen aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 ilin belediye başkan adayları duyuruldu. Bu kapsamda ismi duyurulan bir diğer isim de AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Güncel olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum'un çıkacağı ifade edildi.

MURAT KURUM KİMDİR?

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Konya Gazi İlkokulu'nda başlayan Murat Kurum, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışan babasının Mardin’e tayini çıkmasıyla 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda eğitim hayatına kaldığı yerden devam etti.

Bununla birlikte Üniversite hayatında ise gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girdi. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamlandı.

MESLEKİ KARİYERİ VE BAKANLIK DÖNEMİ

2005 senesine kadar Türkiye'de farklı bölgelerde şantiyelerde çalışan Kurum, 2005 senesinde TOKİ'de Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak çalıştı. Bununla birlikte 2006 ile 2008 yılları arasında ise TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü, 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü görevinde yer aldı.

2018 senesinde başladığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine gelerek 2023 senesine kadar bakan olarak hizmet etti.

Şu an ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'den adaylığını koydu.

SONRAKİ HABER