Murat Ercan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ankara'nın Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yerel seçimlere kısa bir süre kalırken yeniden gündem oldu. Adaylığının yeniden açıklanıp açıklanmayacağı da merak konusu olurken hayatı ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Murat Ercan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...

Murat Ercan kimdir, nereli, kaç yaşında?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken, henüz AK Parti'nin birçok il ve ilçedeki adayları açıklanmadı. 18 Ocak Perşembe, saat 14.00'da Ankara'da gerçekleşecek aday tanıtım toplantısıyla 48 ilin belediye başkan adaylarının açıklanması planlanırken ilçe belediye başkanları için ise net bir tarih duyurulmadı.

Öte yandan, AK Parti'nin şimdiki belediye başkanları ise yeniden gündem oluyor. Bu isimlerden biri de Ankara'da, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan oldu. Ercan'ın henüz adaylığıyla ilgili net bir bilgi bulunmazken, hayatı ve kariyeri de araştırılmaya başlandı.

MURAT ERCAN KİMDİR?

Murat Ercan, 1974 yılında Kırşehir'in Mucur ilçesinde doğdu. İlk lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde, ikinci lisans eğitimini ise Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Yüksek lisansını ise Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yapan Ercan, AK Parti içerisinde de çeşitli görevlerde bulundu. Görevleri arasında Mahalle Komisyon Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı bulunan Murat Ercan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

10 Kasım 2017'de Sincan Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ercan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise Sincan Belediye Başkanı oldu.

Murat Ercan, hayatı boyunca AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulunmuştur ve evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER