Muharrem ayı başladı mı? Aşure günü başlangıç ve bitiş tarihi

Aşure günü ile ilgili araştırmalar başladı. Aşure günü hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken Muharrem Ay hakkında detayları Haberankara.com okurları için derledik.

Muharrem ayı başladı mı? Aşure günü başlangıç ve bitiş tarihi

2024 Hicri yılbaşı Diyanet takvimi ile belli oldu. Vatandaşlar Muharrem ayı ve aşure günü hakkında bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına başlarken ‘’Muharrem ayı, aşure günü ne zaman başlıyor?'' soruları da gündeme taşındı. Müslümanlar tarafından merak konusu olan Muharrem ayı ve aşure günü ile ilgili araştırmalar devam ederken hicri takvime göre yılın sonuncu ay olan Zilhicce sona ermesiyle Muharrem ayı başlıyor olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı Hicri takvimde Muharrem ayı, Hicri yılbaşını ifade ederken aşure günü de Muharrem ayının onuncu gününe tekabül ediyor. ‘’Aşure ayı 2024 ne zaman, hangi ay?'' sorularına yanıt aranırken detayları derledik.

2024 MUHARREM AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Muharrem ayı, Hicri takvime göre yılın birinci ayıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2024 dini günler takvimine göre Muharrem ayı, 7 Temmuz 2024 Pazar günü başlayacak ve Hicri yılın ilk günü yani yılbaşı olacak.

Muharrem ayı başladı mı? Aşure günü başlangıç ve bitiş tarihi

2024 AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Muharrem ayı içerisinde aşure günü olarak bilinen bir zaman dilimi yer alıyor. "Haram kılınan, yasaklanan, kutsal olan, saygı duyulan" anlamlarındaki Muharrem ayı savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan birinin adıdır. Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor. Bu sene de heyecanla beklenen aşure günü Muharrem ayının 10. günü olan 17 Temmuz Çarşamba günü idrak ediliyor olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER