Mücbir sebep uzatıldı mı, mücbir sebep nedir?

Mücbir sebep uzatıldı mı sorusu özellikle deprem bölgesinde olan kişiler tarafından sıkça araştırılıyor. GİB, yaptığı açıklamasında mücbir sebep halinin uzatıldığını duyurdu. Peki, mücbir sebep nedir?

Mücbir sebep uzatıldı mı, mücbir sebep nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı, yaptığı açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçede olan mükellefler için mücbir sebep halinin uzatıldığı açıklandı. Mücbir sebebin ne olduğunu merak edenler için detaylar haberimizde

MÜCBİR SEBEP HALİNİN UZATILDIĞI İLLER

GİB, belirtilen illerde mücbir sebep halinin uzatıldığını açıkladı. Beyannamelerin verileceği tarihlere ilişkin detaylar GİB’in resmi sitesinde yer aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı mücbir sebebin uzatıldığına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Mücbir sebep halinin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Kasım 2024 Cumartesi günü sonuna uzatılması uygun bulunmuştur”

MÜCBİR SEBEP NEDİR?

GİB’in mücbir sebep halinin uzatıldığını açıklaması sonrasında mücbir sebebin ne olduğu araştırma konusu oldu. Hukuki açıdan ele alındığında kişinin kontrolü dışında meydana gelen olay ya da durum sebebi ile yükümlülüklerini yerine getirememesi anlamına gelir. Salgın hastalıklar, doğal afet ve savaş gibi durumları içerisinde kapsayan mücbir durumda kişi yükümlülüklerini yerine getiremez. Meydana gelen sorunlar önceden bilinemeyeceği gibi kaçınılmaz ve zarar veren niteliktedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER