MSÜ sonuçları açıklandı! 2024 MSÜ Sınav sonuçları sorgulama ekranı

Yüzbinlerce adayın merakla beklediği sonuç sabah saatlerinde açıklandı. ÖSYM Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçlarının belli olduğunu duyurdu.

MSÜ sonuçları açıklandı! 2024 MSÜ Sınav sonuçları sorgulama ekranı

Askeri okullarda okuma hayali kuran öğrenciler aylar süren hazırlık dönemlerinin ardından 3 Mart tarihinde ÖSYM tarafından yapılan MSÜ sınavına girmiş ve sonuçlarını beklemeye başlamıştı.

700 binden fazla adayın girdiği sınav hakkında beklenen haber sabah saatlerinde geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada MSÜ sınav sonuçlarının bugünden itibaren öğrenilebileceği ifade edildi. Bu haberin ardından sınava giren adaylar aldıkları sonucu öğrenmek için haberin detaylarını okumaya başladı.

MSÜ SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“3 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2024-MSÜ) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 21 Mart 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.”

MSÜ sonuçları açıklandı! 2024 MSÜ Sınav sonuçları sorgulama ekranı

CEVAP KAĞITLARI PAYLAŞILDI

Yapılan açıklamanın ardından sınava giren adayalar belirtilen internet sitesine girip istenilen bilgileri doldurarak sınav sonuçlarını öğrenmeye başladı. ÖSYM tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise cevap kağıtları ile aday cevaplarının 10 gün süre ile görüntülenebileceği ifade edildi.

Sınav sonuçlarının açıklanması ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. İlerleyen günlerde söz konusu sınav hakkında alanında uzman kişilerin çeşitli değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

SONRAKİ HABER