MSÜ sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı!

Yüzbinlerce adayın bu sabah girdiği Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavının ardından ÖSYM'den bir açıklama geldi. ÖSYM sınavın temel soru kitapçığını ve cevap anahtarının bir kısmını yayınladı.

MSÜ sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı!

Yaklaşık 737 bin aday bu sabah Milli Savunma Üniversitesi'ne girebilmek için bugün sınava girdi. Adayların aylardır hazırlandığı sınavın ardından sosyal medya aracılığı ile sınava girenler yaşadıkları tecrübeden bahsetti.

BEKLENEN AÇIKLAMA ÖSYM TARAFINDAN YAPILDI

Genel olarak soruların adayları zorladığı şeklinde yorumlar yapılan sınavın sonucunun ilerleyen günlerde açıklanacağı öğrenildi. Son oturumun tamamlanmasının ardından ÖSYM diğer sınavlarında olduğu gibi sınavın temel soru kitapçığını ve cevap anahtarının bir kısmını paylaştı. Cevap anahtarının paylaşılan kısmının yüzde 10'lık bir kısım olduğunu bildiren ÖSYM açıklamasında “3 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2024-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u erişime açılmıştır” ifadelerini kullandı.

MSÜ sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı!

ERİŞİM 1O GÜN SÜRECEK

ÖSYM açıklamanın devamında "Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 3 Mart 2024 tarihinde saat 14.10'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci, 13 Mart 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecektir" diyerek sürenin sınırlı olduğuna vurgu yaptı.

Milli Savunma Üniversitesi için yapılan sınavdan iyi bir sonuç alan adaylar YKS sınavından da yeterli puanı aldığı zaman MSÜ harp okulları için mülakata girmeye hak kazanıyor. Süreci başarı ile tamamlayan adaylar MSÜ'de eğitim görmeye hak kazanıyor.

SONRAKİ HABER