MSÜ ne zaman, saat kaçta, kaç dakika, gerekli giriş belgeleri neler?

Merakla beklenen MSÜ için başvurular başladı. ÖSYM tarafından başvuruların adayların erişimine açılması ardından

MSÜ ne zaman, saat kaçta, kaç dakika, gerekli giriş belgeleri neler?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) için başvurular geçtiğimiz günlerde adayların erişimine açılmıştı.

MSÜ'ye başvuru yapan adayların sınavla ilgili çeşitli konuları da araştırdığı görüldü. Peki, MSÜ ne zaman, saat kaçta, kaç dakika, gerekli giriş belgeleri neler? Detayları Haber Ankara okurları için derledik…

MSÜ NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ), 3 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek. Bu sene ise sınava 736 bin 894 aday başvuru yaptı.

81 ilde gerçekleşecek olan 2024 MSÜ'de Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan 120 soru adaylar tarafından yanıtlanacak.

MSÜ SAAT KAÇTA?

MSÜ ne zaman, saat kaçta, kaç dakika, gerekli giriş belgeleri neler?

3 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan 2024 MSÜ, saat 10.15'te başlayacak. Sınavın son bulacağı tarih ise 13.00 olacak.

Adayların 120 soruluk sınavlarının süresi ise 165 dakika olarak açıklandı.

MSÜ GEREKLİ GİRİŞ BELGELERİ NELER?

Adayların, sınava girmeden önce yanlarında mutlaka ÖSYM'nin resmi internet sitesinden çıktısını aldıkları, fotoğraflı sınava giriş belgelerinin yanlarında bulunması gerekiyor.

Sınava girecek adayların yanlarında bulundurması gereken bir diğer unsur ise Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları. ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavda, öğrencilere kalem, silgi ve açacakları verilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER