MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek?

2024 yılı MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınavı için başvuru süreci yakından takip ediliyor. MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınavına ilişkin merak edilenler artarken başvuruların sona ereceği tarih de araştırılan konular arasında yer alıyor.

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) askeri öğrenci adaylarını belirlemek üzere bir sınav yapıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca uygulanacak olan sınava dair aday öğrencilerin merak ettikleri de arttı.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) başvurularının ne zaman alınacağı ve ne zaman sona ereceği merak konusu olurken MSÜ takvimi araştırma konusu oldu.

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY BELİRLEME SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre adaylar, 3 Ocak Cuma günü başlayan sınav başvurularını 30 Ocak Salı günü saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek. 3 Mart Pazar günü yapılacak sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024 MSÜ Kılavuzu'nda yer alıyor olacak.

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek?

TYT VE AYT ZORUNLULUĞU BULUNUYOR

Sınava başvuruda bulunan adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) başvurularını yapmaları gerekiyor. Öte yandan Harp Okulları için 2024-YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS'nin ilk turumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekiyor. Söz konusu sınavın başvuruları 30 Ocak Salı gününe kadar devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER