MSB Türk askerinin KKTC'de trafik kazası geçirdiğini açıkladı: 1 Şehit

Gündüz saatlerinde yavru vatan Kıbrıs'tan acı bir haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı yaşanan kazada 11 askerimizin yaralandığını ve 1 askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

MSB Türk askerinin KKTC'de trafik kazası geçirdiğini açıkladı: 1 Şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev yapan askerlerimiz ile ilgili bugün üzücü bir gelişme yaşandı. Sabah saatlerinde Akçay'dan Güzelyurt'a giden ve içinde çok sayıda askerimizin olduğu araç kaza yaptı.

Kazanın askeri aracın bir otomobile çarpıp yol kenarına savrulmasından dolayı meydana geldiği bildirildi. Olayın yaşanmasının duyulmasının hemen ardından çok sayıda sağlık ekibi yaralıları kurtarmak için kazanın olduğu yere gitti.

BAKANLIKTAN TAZİYE PAYLAŞIMI

Kazanın ardından araç içinde bulunan Piyade Er Uğurcan Işık'ın şehit olduğu ve 11 askerimizin yaralandığı açıklandı. Konu ile ilgili resmi bilgilendirme yapan Milli Savunma Bakanlığı "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerini kullandı.

MSB Türk askerinin KKTC'de trafik kazası geçirdiğini açıkladı: 1 Şehit

ŞEHİDİN MEMLEKETİ BELLİ OLDU

6 aylık vatani görevini yapmak için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde şehit olduğu haberi gelen Işık'ın Malatyalı olduğu öğrenildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er "Malatyalı evladımız Piyade Er Uğurcan Işık’a Allah’tan rahmet diliyorum" diyerek acı haberi şehir halkıyla paylaştı.

Uğurcan Işık işlemlerinin tamamlanmasının ardından defnedilmek üzere memleketine getirilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER