MSB sözleşmeli personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Milli Savunma Bakanlığı’na 7 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için MSB personel alım başvuru şartları açıklandı.

MSB sözleşmeli personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

MSB bünyesine sözleşmeli personel alımı yapacak. 7 sözleşmeli personel alımı için son başvuruların 3 Ekim 2024 olduğu açıklandı.

MSB 7 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

MSB, personel alımına ilişkin yaptığı açıklamasında, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8'inci maddesi uyarınca, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre 7 (yedi) Sözleşmeli Bilişim Personeli Temini yapılacaktır” ifadesini kullandı. Yapılacak alımda adayların sadece 1 pozisyona başvurabileceği belirtildi. Fazladan seçim yapan adayların başvurularının geçersiz yapılacağı ifade edildi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

MSB sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını tek tek açıkladı. Yayımlanan personel alımında şartlar şu şekilde sıralandı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak
  • İlanda yer alan bölümlerden mezun olmak
  • Yapılacak alımlarda mesleğe göre belirtilen deneyim şartına sahip olmak
  • Güncel bilgisayar program dillerinden en az 2 tanesini bildiğini belgelemek
  • Güvenlik arşiv araştırmasının olumlu olması
  • İstenilen evrakları hazırlamak ve başvuru tarihleri arasında başvurmak

MSB PERSONEL ALIM BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Resmi Gazete’de yayımlanan personel alımına göre başvurular 3 Eylül tarihinde başlayacak ve 3 Ekim tarihine kadar devam edecek. Personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden alınacak olan başvurular için farklı bir kanaldan başvuru kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar için sözlü sınav düzenlenecek. Sözlü sınav tarihi ise yakın zamanda MSB tarafından duyurulacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER