MSB, son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamasında Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının da 2.107 olduğu belirtildi.

MSB, son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Konu ile ilgili açıklama Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğmiral Zeki Aktürk tarafından geldi. Aktürk, yaptığı açıklamasında gündeme ilişkin son gelişmeleri aktarırken, son 1 haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Konuşmasında ise 2 Ekim tarihinde Ağrı’da meydana gelen araç kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş’e de Allah’tan rahmet dileyen Aktürk, sınır güvenliğine ilişkin de önemli ifadeler kullandı.

HUDUTLARI GEÇMEYE ÇALIŞAN 12 TERÖRİST YAKALANDI

Hudutların güvenliği için hudut birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini sürekli geliştirdiğini ve sınır güvenliğinde etkin tedbirler alındığını kaydeden Tuğamiral Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalanmıştır. 930 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 12’si terör örgütü mensubudur. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339’a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 79 bin 635 olmuştur” ifadelerini kullandı.

MSB, son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

TSK, TÜM HAZIRLIKLARI TAMAMLADI

Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliye edilip edilmeyeceğine dair sorular üzerine ise Bakanlık kaynakları, “Daha önce birçok tahliye harekatını başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan güvenli bir şekilde tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamlamıştır. Halihazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirme devletimizin ilgili kurumları tarafından yapılacaktır” dedi.

Aktürk, yaptığı açıklamasının devamında İsrail’in Lübnan’a olan saldırısının sadece Gazze ile sınırlı kalmayacağı konuya ilişkin endişelerin yerinde olduğunu gösterdiğini ifade etti. İsrail’in insanlık dışı saldırılarının küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeye devam ettiği vurgulandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER