MSB, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haber verdi!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber verildi.

MSB, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haber verdi!

Milli Savunma Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak tüm Türkiye’ye acı bir haber verdi. Türkiye’nin sınırlarının güvenliği için gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu’nda bölgeden bir şehit haberi geldi. Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan bugün şehit oldu.

BAKAN YAŞAR GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler adına yapılan açıklamada, “Kahraman silah arkadaşımız, 9 Ekim 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsın ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; Kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim.” denildi.

TACİZ ATIŞI İLE YARALANDI

Edinilen bilgilere göre Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın Pençe – Kilit Operasyonu bölgesinde görevli olduğu ve terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu yaralandığı bildirildi. Yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan hemen tedavi altına alındı ama kurtarılamayarak şehit oldu.

MSB, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haber verdi!

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın ailesine şehadet haberi ilgililer tarafından verildi. Yapılacak olan cenaze törenlerine ilişkin henüz bilgilendirme yapılmadı. Memleketinde toprağa verilecek olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın memleketi ve cenaze programı hakkında Milli Savunma Bakanlığı’nın kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Öte yandan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın silah arkadaşları kendisinin kanını yerde bırakmamak için hemen çalışmalara başladılar. Bölgede geniş çağlı bir operasyonun icra edildiği ve terörist grubun sıkıştırıldığı bildirildi. Bu konuda ilerleyen saatlerde bilgilendirme yapılacağı açıklandı.

SONRAKİ HABER