MSB Irak ve Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri açıkladı! 63 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türkiye'sin son dönemde askeri gündemine dair bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleşen toplantıda sınır hatlarını yasadışı yollarla geçmeye çalışanlardan, düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu sayılarına kadar önemli bilgiler verildi.

MSB Irak ve Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri açıkladı! 63 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Son dönemde yoğun bir şekilde sınır hatlarının güvenliğini arttırmak amacıyla operasyonlar düzenleyen ve yasadışı yollarla ülke sınırlarını geçmeye çalışanları yakalayan Türk ordusu çalışmalarını sürdürüyor.

SON BİR HAFTADA YAŞANAN GELİŞMELER AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı da Ankara'da bulunan Bakanlık binasında bir toplantı düzenleyerek yakın dönemde yaşanan gelişmelere dair bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda kameraların karşısına geçen ve basın mensupları aracılığı ile merak edilen soruları cevaplayan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk yurt içi ve yurt dışında kararlılık ile mücadeleye devam edileceği vurgusu yaptı.

MSB Irak ve Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri açıkladı! 63 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

2024 yılının başından itibaren güvenlik güçleri tarafından Suriye ve Irak'ta 582 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıklayan Tuğamiral Aktürk bu rakamın 63'ünün son bir haftada gerçekleştiğini ifade etti.MSB Irak ve Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri açıkladı! 63 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi - Resim : 2

YASA DIŞI YOLLARLA SINIRI GEÇMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERİLMİYOR

Sınır hatlarının sıkı bir şekilde yılın her gününde ve günün her anında korunduğunu ifade eden Tuğamiral Zeki Aktürk son bir haftada ülke sınırlarını kaçak bir şekilde geçme girişiminde bulunan 4'ü terör örgütü mensubu 138 kişinin yakalandığını açıkladı. Türkiye'nin sınır hatlarının korunmaya devam edeceğini belirten Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışı faaliyetlerinin de programlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

SONRAKİ HABER