MSB duyurdu! Türkiye ile Irak terörle mücadelede iş birliği yapacak

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadele ve sınır güvenliği arasında iş birliği sağlandı ve Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği için ortak çalışmalar yürütüleceği belirtildi.

MSB duyurdu! Türkiye ile Irak terörle mücadelede iş birliği yapacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyetin, Iraklı yerel yetkililer ile yaptığı toplantının detaylarını paylaştı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyetin, Iraklı yerel yetkililer ile yaptığı toplantıda, sınır güvenliği ve Irak vatandaşlarının güvenliğinin arttırılması konusunu görüştüğü aktarıldı.

TÜRKİYE İLE IRAK TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde yaptığı harekatların, Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon içerisinde gerçekleştirildiği belirtilirken, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadelede iş birliği yapılacağı da kaydedildi.

SINIR GÜVENLİĞİ ELE ALINDI

2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyetin, Iraklı yetkililer ile sınır güvenliği toplantısına ilişkin açıklamada, ‘’Pençe-Kilit Harekât bölgesinin sınırları içerisinde Iraklı yerel yetkililerle gerçekleştirilen toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken Irak vatandaşlarının güvenliğini artırmaya yönelik tedbirler de görüşüldü." ifadeleri kullanıldı.

Iraklı yerel yetkililerle 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyetin yaptığı toplantı sonucunda iki ülke arasında önemli kararlar alındı.

Özellikle sınır güvenliği ve terörle mücadele arasında iki ülke iş birliği konusunda ortaklaşa karara vardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER