MSB duyurdu! Pençe-Kilit ve bazı bölgelerde 10 bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 10 bölücü terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Pençe-Kilit ve bazı bölgelerde 10 bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi

Türkiye'nin terör örgütleri ve onların iş birlikçileri ile mücadele artarak devam ediyor. Yılın her döneminde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar hakkında kamuoyuna bilgilendirmeler yapılırken, detaylar da sosyal medya üzerinden paylaşılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri sınır hatlarında güvenliği sağlamaya devam ediyor. Ülkenin terör örgütleri mensuplarının hedefi olmaması adına çalışmalar ülke sınırlarında olduğu gibi ülke dışında da aynı kararlılık ile sürüyor.

BAKANLIKTAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

MSB duyurdu! Pençe-Kilit ve bazı bölgelerde 10 bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi

Terör örgütü mensuplarını ülke sınırlarından uzak tutmak ve onların yuvalanmalarını oldukları yerde yok etme politikası kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Milli Savunma Bakanlığı konu ile ilgili güncel olarak bir açıklama daha yaptı. Bakanlık yaptığı açıklamada “Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürüyor! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 6 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde belirlediği 4 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi.” ifadeleri kullanıldı.

BÖLGEDE TEYAKKUZ DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri son yıllarda ülkenin sınırında da konuşlanarak terör örgütlerinin güçlenme çabalarını engelleyerek onlara göz açtırmıyor. Irak'ın kuzeyinde varlığını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede operasyonlarına hızlı bir şekilde devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER