MSB askerlik sınıflandırma sonuç ve sevk tarihleri ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen askerlik yerlerine ilişkin olarak araştırmalar devam ediyor. Askerlik sınıflandırma, sonuç ve sevk tarihleri araştırılmaya devam ederken son gelişmeleri haberimizde derledik.

MSB askerlik sınıflandırma sonuç ve sevk tarihleri ne zaman açıklanacak?

Zorunlu vatani görevini yerine getirecek olan adaylar, askerlik yerlerine ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilirken, MSB Şubat 2024 sınıflandırma dönemi tercih sürecini tamamladı.

Sürecin tamamlanması ile beraber silahaltına alınacak yükümlüler de gözlerini askerlik sınıflandırma sonuçlarına çevirdi. Celp tercihlerini yapan yükümlüler ise ‘’Askerlik yerleri ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

MSB ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih için nefesler tutuldu. Milli Savunma Bakanlığı Şubat 2024 seçim ve sınıflandırma sonuçlarını E-devlet üzerinden yükümlülerle paylaşacağını duyururken sevk belgeleri ise sevk tarihinden 10 gün önce e-Devlet üzerinden erişime açılıyor olacak. Şubat 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin tercih süreci 30 Kasım tarihine kadar tamamlanırken seçim ve sınıflandırma sonuçları da 1 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülerle paylaşılacak.

MSB askerlik sınıflandırma sonuç ve sevk tarihleri ne zaman açıklanacak?

Yedek subay, astsubay ve erlerin sevk tarihi ise şu şekilde açıklandı;

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) - 08 Şubat 2024
Er (2’nci Grup) - 07 Mart 2024
Er (3’üncü Grup) -18 Nisan 2024 olarak belirlendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER