MSB açıkladı! Son bir haftada 50’den fazla bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyi başta olmak üzere pek çok operasyonda son 1 haftada 50’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

MSB açıkladı! Son bir haftada 50’den fazla bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son bir asrın en kapsamlı ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiğini, tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

TOPLAMDA 1327 BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde icra edilen başarılı operasyonlarla, 57'si son bir haftada olmak üzere bu yılın başından itibaren 1327 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadesini kullandı.

Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik dünkü hava harekatına da değinen Aktürk, "Hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 37 hedef başarıyla imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılmıştır. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir." dedi.

60 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN YASA DIŞI GEÇİŞLERİ DE ENGELLENDİ

Tuğamiral Aktürk, hudutların, tesis edilen kademeli güvenlik sistemiyle uluslararası standartlarda korunduğuna vurgu yaparak, "Son bir hafta içerisinde, 9'u terör örgütü mensubu olmak üzere 328 şahıs yakalanmış, 1 Ocak'tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 29 olmuştur. Son bir haftada engellenen 1216 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 63 bin 433'e ulaşmıştır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER