MSB 25 bin askeri personel alımı yapacağını açıkladı! TSK Uzman erbaş başvuru ekranı

Milli Savunma Bakanlığı askerliği meslek olarak yapmak isteyenler için önemli bir alım açıklaması yaptı. On binlerce uzman erbaşın alınacağının açıklanmasının ardından konu ile ilgilenenler başvurunun detaylarını araştırmaya başladı.

MSB 25 bin askeri personel alımı yapacağını açıkladı! TSK Uzman erbaş başvuru ekranı


MSB kendisine bağlı olarak çalışan askeri kurumlara yönelik belirli dönemlerde alımlar yapıyor. Zorunlu askerlik görevi haricinde bu görevi rütbeli ve mesleki olarak yapmak isteyenler için Bakanlık sevindirici haberi verdi.

BAKANLIK ALIM YAPILACAK SINIFLARI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığının farklı kademelerinde yer almak üzere 25 bin uzman erbaş alınacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/2 Dönem) Uzman Erbaş Temini Başvuru Kılavuzu yayımlanmıştır" ifadelerine yer verildi. Alım ile ilgili paylaşılan kılavuzda alımların "Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, Bakım, İkmal, Mühimmat, Sıhhiye ve Veteriner" alanında yapılacağı bildirildi.

MSB 25 bin askeri personel alımı yapacağını açıkladı! TSK Uzman erbaş başvuru ekranı

MSB 25 BİN UZMAN ERBAŞ BAŞVURU YAPMA EKRANI

Bu alıma başvuru yapmak için gerekli adres Milli Savunma Bakanlığı tarafından verildi. 30 Haziran'a kadar devam edecek başvuru süreci kapsamında vatandaşlar ön başvuruyu https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

Alım için asıl başvurular Millî Savunma Bakanlığınca istenilen belgelerin hazırlanarak seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacak.

Söz konusu alıma ilginin yüksek olması bekleniyor. Farklı zaman aralıklarında yapılan TSK alımlarına başvuru düzeyleri yüksek oluyor.

SONRAKİ HABER