Motorine bir zam daha! Tarihte ilk defa o rakama ulaşacak

Son günlerde sıklıkla artan akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Son gelecek zam sonrası fiyatlar ülke tarihindeki en yüksek seviyesini görmüş olacak.

Motorine bir zam daha! Tarihte ilk defa o rakama ulaşacak

Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, petrol varil fiyatında yaşanan değişimler ve ülkemizde yıl başından sonra gelen fiyat artışları sonrası gözler akaryakıt fiyatlarında yaşanabilecek değişimlere çevrilmişti.

MOTORİNE ZAM

Son bir kaç yılda hızlı bir şekilde artan fiyatlar sonrası benzin ve motorin fiyatları 40 TL bandına kadar yükselmiş, bu rakam LPG için 20 TL şeklinde olmuştu. Vatandaşlarında en çok şikayet ettiği konulardan olan ve sık sık zam gelmesi yüzünden ekonomik anlamda da insanları zorlayan akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geleceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre bu gece (28 Ocak'ı 29 Ocak'a bağlayan gece) bir zam daha geleceği öğrenildi. Söz konusu zammın motorine geleceği ifade edilirken zam fiyatının 1.38 TL olacağı bildirildi. Yapılan zam açıklamasının ardından ise fiyatların 42 TL seviyesine gelmesi ve tarihinde hiç görmediği bir noktaya ulaşacağı anlaşıldı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Yeni gece geçerli olacak zam ile ilgili vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi. Fiyat artışlarının durması için bir çaba gösterilmesini ifade eden vatandaşlar akaryakıt için ödenen miktarın çok yüksek olduğunu ifade etti. Yapılan zam açıklamasının ardından en azından kısa bir süre daha mevcut fiyattan aldığı motorini kullanmak isteyen vatandaşların akaryakıt istasyonlarında kuyruklar oluşturması bekleniyor.

Söz konusu zammın ardından ise önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarının yeniden zamlanacağı ya da indirim yaşanıp yaşanmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER