Mossad ajanları işte böyle MİT'in radarına takıldı! Para trafiği takip edildi

MİT'in, 2 Ocak tarihinde Mossad casuslarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonların detayları ortaya çıktı. Tutuklu Mossad casusu Salhab'ın banka hesap hareketleri, diğer ajanların yakalanmasına neden oldu.

Mossad ajanları işte böyle MİT'in radarına takıldı! Para trafiği takip edildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 Ocak'ta Mossad ajanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda casus yakalanmış ve operasyon tüm Türkiye'de gündem olmuştu.

46 Mossad casusunun yakalandığı operasyonun detayları araştırılmaya başlanırken yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Mossad ajanlarının yakalanmasına, başka bir tutuklu ajanın banka hesapları neden oldu.

TÜRKİYE'YE GÖNDERİLEN PARA AĞI DEŞİFRE EDİLDİ

MİT ve MASAK, 2021 yılında Konya'da tıp okurken Mossad ajanlarından yurt dışında özel casuslık eğitimi alan ve tutuklanan Muhammed Salhab'ın banka hesap hareketlerini mercek altına aldı.

Yapılan incelemelerde, Muhammed Salhab'ın hesapları çok sayıda Mossad ajanı ve kuryesinin Türkiye'de para gönderdiği ağ deşifre dildi ve Salhab'a para gönderen Mark Consul, Alexandru Dorin Siretean ve Ahmad Kilany müstear isimli Mossad yöneticilerinin 46 kişilik şebekenin birçoğunun hesabına da para gönderdiği tespit edildi.

Para trafiğiyle tespit edilen ajanlar ardından MİT emniyete bir yazı göndererek İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi'nin (İÇOM) Türkiye'de ikamet eden Filistin uyruklu şahısları ve aileleri hedef alacağı, bu kapsamda İÇOM'a ait 7 adet yabancı GSM numaraları ile irtibatlı 26 şahsı tek tek tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, İÇOM tarafından verilen Western Union üzerinden para transferi içerisinde bulunan 20 şahısın daha saptandığı da bildirilirken, MİT ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonları başladı.

MİT'in casusların hareketlerine yönelik ulaştığı detaylar ise şöyle:

İÇOM, 46 şahısla Telegram ve Whatsapp uygulamaları, sosyal medya hesapları üzerinden iş ilanları ile temas kurdu ve ardından yabancı GSM numaraları devreye girdi,

Sadece mesaj üzerinden iletişim kuruldu, görüntülü veya sesli arama yapılmadı,

Western Union, Havala, Moneygram aracılığıyla Çin, İspanya, Kenya, Fransa, Romanya, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden ödemeler yapıldı,

Mossad Facebook gruplarındaki Arap vatandaşların iş aradığı sayfalardan ajan temin etti,

Speaky adlı online karşılıklı mesajlaşma imkanı sağlayan yabancı dil öğrenme programı üzerinden ajanlar, Türkiye'de yaşayan Arap asıllı kişileri İsrail adına casusluk yapmak için ikna etti.

MİT'TEN KAÇAMADILAR

MİT'in radarına düşen Mossad ajanları kaçamadı. 2 Ocak'ta gerçekleştirilen başarılı operasyonla 46 İsrail'e çalışan Mossad ajanı yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonlarla Mossad'ın Türkiye ağına büyük bir darbe indirilmiş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER