Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç kimdir? Kaç yaşında?

Eski Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Bilgiç yeni görevine atandı. Bilgiç, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç kimdir? Kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete' de çıkan karara göre, Rusya, Ukrayna, Polonya, Fas ve Burundi'ye yeni büyükelçiler atandı. Yeni karara göre; Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç, Moskova'da görev yapacak.

5-ulkeye-yeni-buyukelci-atandi-disisleri-sozcusu-tanju-bilgic-moskovada-gorev-yapacak-dbwd.jpg

TANJU BİLGİÇ KİMDİR?

Eski Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Bilgiç, yani görevine atandı. 20 Eylül 1971 tarihinde Gümüşhane'de dünyaya gelen Bilgiç, 1989 yılında Samsun Anadolu lisesinden mezun oldu. Eğitim hayatına Ankara'da devam eden Bilgiç, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1993 yılında mezun oldu

tanju-bilgic.jpeg

İş hayatının yanı sıra eğitim hayatına da devam eden bilgiç üniversiteden mezun olduktan sonra 2003 yılında Padova Üniversitesi'nde İnsan Hakları ve Demokratikleşme Programı'nda yüksek lisans yaptı. Daha sonra 2012'de Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasını tamamladı.

MESLEKİ KARİYERİ

Tanju Bilgiç 1994 yılında Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Uzman Yardımcısı olmuş, 1995'te Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapmıştır.

2008-2011 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs ve Yunanistan Dairesi'nde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

2011-2014 yıllarında Saint Petersburg Başkonsolosu, 2014-2016 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü olmuştur.

2016-2021 yılları arasında Belgrad Büyükelçisi olarak görev almıştır. Nisan 2021 tarihi itibarıyla tekrar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve bu görevi ile beraber Mart 2023 tarihi itibarıyla Bakanlık Enformasyon Genel Müdürü olmuştur.

SONRAKİ HABER