Mor baklavayı duyanlar şaşırıyor! İşte tarifi!

Bildiğimiz ve alıştığımız baklavalardan farklı olan mor baklava, görenleri şaşkına çeviriyor. Mor baklava tarifini deneyenler tadını çok beğendiğini ifade ediyor.

Mor baklavayı duyanlar şaşırıyor! İşte tarifi!

Gelinim Mutfakta programında mor baklava tarifi yapılması üzerine mor baklavanın nasıl yapıldığı araştırılıyor. Alışılmışın dışındaki görüntüsüyle görenleri kendine hayran bıraktıran mor baklavayı evde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bayram öncesi baklava yapanlar farklılık arıyorsa bu tarifi deneyebilir. Mor baklavanın rengini böğürtlen suyu veriyor. Bazı tariflerde bu durum değişebiliyor. Böğürtlen suyu yerine pancar püresi de kullanılıyor. Mor baklava özellikle mor rengini sevenlerin vazgeçilmezi olacak.

Mor baklavayı duyanlar şaşırıyor! İşte tarifi!

MOR BAKLAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için:

1 bardak sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

5 buçuk su bardağı un

Yarım su bardağı böğürtlen suyu

2 buçuk yemek kaşığı pancar püresi

İç harcı için:

1 buçuk çay bardağı Antep fıstığı

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 damla limon suyu

3 su bardağı toz şeker

MOR BAKLAVA TARİFİ

İlk olarak baklavanın şekeri için suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayınca da 3 damla limon sıkın ve ocağın altını kapatın. Hamuru için yumurta, un ve pancar püresini karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamurun üzerini örtüp on beş dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru bezelere ayırıp baklava yufkası inceliğinde açın. Aralarına Antep fıstığı serpip yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Baklava dilimlerini kesip, önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak yufkaya ılık şerbeti döküp şerbeti çekmesini bekleyin.

Mor baklavanın, birkaç saat dinlendikten sonra tüketilmesi tavsiye ediyor. Dinlendikten sonra daha lezzetli olduğu belirtiliyor. Siz de sıra dışı olan bu tarifi denemek isterseniz bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER