MİT'ten yeni MOSSAD operasyonu! 7 gözaltı

MİT, İsrail gizli servisi MOSSAD'a yönelik başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmada, 7 MOSSAD şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.

MİT'ten yeni MOSSAD operasyonu! 7 gözaltı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail İstihbarat Servisi'a (MOSSAD) yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar sonucu MOSSAD şüphelileri yakalandı.

Yapılan açıklamada, MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlar ile MOSSAD bağlantılı şahıslar tespit edildi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

MİT'in, MOSSAD ajanlarının Türkiye'deki hedeflerini özel dedektif aracılığıyla takip ettiğini tespit etmesi üzerine operasyonlar başladı. MOSSAD, özel dedektifler aracılığı ile hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini gerçekleştiriyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı soruşturmalar ise İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı 9 kişiyi tespit etti. Ardından bu 9 kişinin para karşılığı öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığı ile MOSSAD'a sattığı anlaşıldı.

Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, MOSSAD bağlantılı kişilere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ile 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER