MİT’ten Türkiye sınırına 150 km uzakta sınır ötesi operasyonu!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın; TSK, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast amacıyla eğittiği Bekir Kına'yı, Irak sınırından 150 kilometre içeride bulunan Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

MİT’ten Türkiye sınırına 150 km uzakta sınır ötesi operasyonu!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın Türkiye'ye yönelik suikast eylemlerini önceden belirleme çalışmaları kapsamında, PKK'nın suikast planlarını izlemek ve suikastçılarını takip etmek için istihbarat ağı ve saha ajanları kurdu. PKK'nın Türkiye'ye suikast düzenlemek için Irak'ın Kuzeyi'nde eğittiği ve suikastçı olarak göndermek istediği Bawer Botan kod adlı Bekir Kına'nın faaliyetleri bu çalışmalar sonucu açığa çıkarıldı.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

aw014260-02.jpg

Suikast Planları Bozuldu

MİT'in istihbari çalışmaları, PKK'nın Bekir Kına'yı Türkiye'ye suikast düzenlemek üzere eğittikleri ve silahlar üzerinde yoğun talimler yaptırdıklarını tespit etti. Operasyon için uygun şartlar oluştuğunda, MİT saha ajanları operasyon düzenleyerek Bekir Kına'yı etkisiz hale getirdi.

Bawer Botan kod adlı Bekir Kına'nın terör örgütüne katılmadan önce İstanbul'da PKK'nın gençlik çalışmalarına katıldığı, 2019 yılında örgüte katıldığı ve o tarihten itibaren İran ve Irak'ta faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.

MİT, terör örgütünün köklerine yönelik operasyonlarını sürdürme kararlılığını gösterdi ve gelecekte de terör kaynaklarını kurutmak için nokta operasyonlarına devam edeceğini açıkladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER