MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü bölücü terör örgütünün sözde sorumlusu yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından bölücü terör örgütlerinin önemli isimleri nokta operasyonu ile ele geçiriliyor. Son olarak örgütün sözde sorumlusu Avrupa'ya gitme girişimindeyken son anda yakalandı.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü bölücü terör örgütünün sözde sorumlusu yakalandı

Türkiye'nin güvenliği noktasında en önemli kurumların başında gelen Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü önemli bir operasyona imza attı.

EMNİYET GÜÇLERİNEN NOKTA OPERASYONU

Edinilen bilgiye göre MİT bölücü terör örgütünün sözde sorumlularından terörist M.K'nın izine ulaştı. Yapılan gizli ve dikkatli çalışmalar sonucu terörist M.K'yı yakalamak için harekete geçen MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı başarılı bir operasyon sonucu yurt dışında bulunan M.K'yı Türkiye'ye getirdi. Yurt dışında gizli bir operasyon gerçekleştirerek teröristlere hiç bir yerde Türk emniyetinden kaçamayacakları mesajı veren MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü şahsı adalete teslim etmek üzere ülkemize getirerek ilgili makamlara teslim etti. Şahsın Avrupa'ya gitmek için hazırlık yaptığı ve izini kaybettirmek istediği öğrenildi.

Yaklaşık 9 yıldır bölücü terör örgütünün kadrolarında yer alan teröristin sınır ötesinde önemli görevler üstlendiği belirlendi. Terörist M.K'nın Irak ve Suriye'de örgütsel faaliyetlerde bulunduğu bildirilirken MİT tarafından yapılan yurt dışı operasyonu kısa sürede gündemin en çok konuşulan başlıklarından birisi olmayı başardı.

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK MESAJI

Operasyonun gerçekleştirilmesinin ardından yetkililerin vurguladığı en önemli konu başlığı mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar süreceği şeklinde oldu. Operasyonun ardından vatandaşlardan tebrik mesajları yağdı.

SONRAKİ HABER